1100 euro lenen

Ken je dat? Dat er van alles tegelijk stuk gaat? De wasmachine begeeft het, de koelkast ook en dan heeft ook de vaatwasser een reparatie nodig. Een ongeluk komt zelden alleen is daarbij een heel toepasselijk spreekwoord. In deze situatie wordt je geconfronteerd met extra onvoorziene uitgaven. En dat kan een flinke strop zijn want dat geld hoest je vaak niet zomaar op. En niet iedereen heeft zoveel geld op zijn spaarrekening staan, zeker niet als je salaris net toereikend is om van rond te komen. Als je voor dit soort extra onvoorziene uitgave 1100 euro wilt lenen, kan een kredietverstrekker je helpen.

1100 euro lenen aanbieder(s)

Wat is een kredietverstrekker

Het woord zegt het eigenlijk al: een kredietverstrekker verstrekt krediet (leningen) aan een kredietnemer (jij, als consument). Een kredietverstrekker moet dat wel verantwoord doen. Zij moeten voorkomen dat je meer geld gaat lenen dan je kunt terugbetalen. Daarom moet een kredietverstrekker goed op de hoogte zijn van de financiële situatie van haar cliënten. Er zijn heel veel kredietverstrekkers in Nederland. Bij het kiezen van een kredietverstrekker kun je onder andere letten op het rentepercentage en op de voorwaarden. Het moet goed bij jouw situatie passen.

Hoe werkt het

Nu hoor je altijd op radio en televisie: geld lenen kost geld. En dat is ook zo. Als je een lening afsluit moet je rente betalen over het geleende bedrag. Dat is namelijk de inkomstenbron van de kredietverstrekker. Iedere kredietverstrekker heeft andere rentepercentages. Het is belangrijk hier rekening mee te houden en daarom is het goed om kredietverstrekkers met elkaar te vergelijken. Bij de ene kredietverstrekker betaal je een hoger rentepercentage als je 1100 euro wilt lenen dan de andere.

Vaak is een lening al in een paar stappen af te sluiten. Wat heeft de kredietverstrekker van je nodig? Het leenbedrag en de leentermijn, je persoonlijke gegevens, je IBAN en soms ook een garantsteller. De garantsteller neemt de schulden op zich als jij ze niet kunt betalen. De kredietverstrekker doet dit om zeker te weten dat de geleende 1100 euro ook wordt terugbetaald. Vaak betaal je vervolgens maandelijks een bedrag over de periode die je hebt afgesproken.

Zijn er risicos?

Als je 1100 gaat lenen, ga je een verplichting aan om het geld terug te betalen. Vooraf controleert de kredietverstrekker hiervoor je kredietwaardigheid. Ze kijken dan onder andere naar je leeftijd, je inkomen, woonsituatie, burgerlijke staat en of je een BKR registratie op je naam hebt staan. Alle leningen worden geregistreerd in het Centraal Krediet Informatiesysteem bij Stichting BKR. Ook eventuele betalingsachterstanden worden hierin bijgehouden. Het is dus belangrijk dat je het geld ook echt kunt terugbetalen.

Het risico wat je dan ook loopt als je geld leent, is dat er (meer) onverwachte financiële tegenslagen kunnen ontstaan. Dan ontstaat het risico dat je moeite hebt met het terugbetalen van de lening. Daarnaast moeten, bij overlijden, de nabestaanden de lening afbetalen en komen nabestaanden dus opeens voor kosten te staan.
Hiervoor kun je gelukkig een overlijdensrisicoverzekering afsluiten. Als je komt te overlijden, wordt het bedrag uitgekeerd. Hierdoor zal je familie het bedrag zonder zorgen kunnen aflossen.

Belangrijk om te weten

Voordat je een lening afsluit is het goed om erbij stil te staan en je te realiseren dat je vastzit aan extra maandelijkse lasten gedurende een kortere of langere periode. Kijk daardoor naar de toekomst. Heb je bijvoorbeeld zekerheid van inkomsten?
Daarnaast is het, zoals gezegd, belangrijk om kredietverstrekkers met elkaar te vergelijken. Bij Bedrijfskrediet.net kun je de beste kredietverstrekker vinden om jouw 1100 euro te lenen. Kijk daarbij goed naar de voorwaarden en de rentepercentages. Door meerdere offertes op te vragen kun je deze met elkaar vergelijken en op de voor jou meest geschikte aanbieding ingaan.

500x500

1100 euro lenen bedrijfskrediet.net

Banner 250x250

Banner 336x280

Santander consumenten krediet

1100 euro lenen bedrijfskrediet.net

Cashcow Award Funding Circle 2018

Vragen over een bepaald soort lening, neem contact op!