Doorlopend krediet

Je hebt het leven niet volledig zelf in handen. Nee, je bent afhankelijk van gebeurtenissen in het leven, waarbij de gebeurtenissen ook vervelende gevolgen hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan financiële zorgen of een ziekte. Het mag duidelijk zijn dat iedereen gebaat is bij een stabiel leven. Een leven waarin geld niet een negatieve hoofdrol speelt. Helaas is dat niet bij iedereen het geval. Mocht je nou met een financiële tegenvaller te maken hebben, kan je hier iets aan doen. Heb je wel eens van een doorlopend krediet gehoord? Met een doorlopend krediet kan je jouw leven iets draaglijker maken. Daarvoor hoef je geen stunten te verrichten. Nee, het draait simpelweg om het afsluiten van een doorlopend bij een kredietverstrekker.

Doorlopend krediet vergelijken

Waar is een doorlopend krediet voor?

Ken je de situatie dat je geld nodig hebt? Je moet bijvoorbeeld de wasmachine vervangen of je wilt echt eens een nieuw paar schoenen voor je zoon kopen. Maar, waar haal je dat geld vandaan? Je kunt hier dus een doorlopend krediet voor afsluiten.

Je kunt een doorlopend krediet als een flexibele lening zien. Een lening waarbij de looptijd en de rente variabel is. Het voordeel hiervan is dat je het afgeloste bedrag ook weer opnieuw op kan nemen. Hierbij is uiteraard wel sprake van een kredietlimiet die vooraf afgesproken is. Deze kredietlimiet wordt afgesproken, zodat je niet in de financiële zorgen kunt komen. Ook bij een doorlopend krediet geldt namelijk het gezegde ‘geld lenen kost geld’. Over het geleende bedrag dien je namelijk rente te betalen. Ook dien je het bedrag uiteraard af te lossen, waardoor je maandelijks geld uit moet geven aan het terugbetalen van het doorlopende krediet.

In onvoorziene situaties waarbij je echt geld nodig hebt, biedt een doorlopend krediet wél uitkomst. Dankzij het doorlopende krediet ben je bijvoorbeeld wél in staat om de nieuwe wasmachine of de nieuwe schoenen voor je zoon te kopen. Dat klinkt wel prettig, niet waar?

In dit artikel vertellen we je graag meer over een doorlopend krediet. Daarbij kijken we naar twee belangrijke aspecten: de geldende voorwaarden en de kredietverstrekker. Wil je hier meer over weten? Lees dan zeker het artikel even verder door!

De voordelen van een doorlopend krediet

Als jij op internet naar een doorlopend krediet gaat zoeken, kom je ongekend veel verschillende kredieten tegen. Dit heeft puur te maken met het feit dat elke kredietverstrekker eigen voorwaarden hanteert. Waar hebben deze voorwaarden dan zoal betrekking op?

Allereerst is het uiteraard noodzakelijk dat je een haalbaar kredietlimiet afspreekt. Dit kredietlimiet wordt samen met de kredietverstrekker bepaald, waarbij uiteraard ook naar je huidige financiële situatie gekeken wordt.

Daarnaast hebben de voorwaarden van een doorlopend krediet ook betrekking op de manier van terugbetalen. Denk hierbij aan de doorlooptijd van het doorlopende krediet; binnen welke termijn moet je het bedrag terugbetaald hebben?

Daarbij speelt ook de rente een belangrijke rol. Een kredietverstrekker verleent uiteraard niet zomaar een doorlopend krediet. Dat is enerzijds om jou te helpen, maar anderzijds is het voor hen ook een manier om geld te verdienen. Daar moeten we gewoon eerlijk over zijn. Een kredietverstrekker verdient geld op een doorlopend krediet doordat ze rente rekenen.

Bij het afsluiten van een doorlopend krediet is het dan ook belangrijk om naar de rentevoet te kijken. Wat is de hoogte van de rente die de kredietverstrekker rekent? Uiteraard is het wenselijk dat de rente zo laag mogelijk is, aangezien het doorlopende krediet je dan zo min mogelijk kost.

Wel willen we een waarschuwing plaatsen. Het afsluiten van een doorlopend krediet is in ontelbaar situatie ontzettend handig. Maar, vergeet niet dat je tegelijkertijd ook een verplichting aan gaat. Je gaat de verplichting aan om het geleende bedrag binnen een bepaalde looptijd af te lossen. Daarbij moet je ook nog het bedrag aan rente betalen. Besef je dan dus ook goed dat het afsluiten van een doorlopend krediet op de lange termijn altijd duurder is. Maar, je kunt wel vrijer leven en noodzakelijke aankopen doen. Dat is voor veel mensen ook heel wat waard.

Het is dan ook niet geheel verwonderlijk dat veel mensen in Nederland een doorlopend krediet hebben. Een krediet waar ze een beroep op kunnen doen indien dat noodzakelijk is. Maar, hoe werkt dat afsluiten van een doorlopend krediet dan exact? Je moet hier allereerst een kredietverstrekker voor vinden. Een financiële partij die jou een doorlopend krediet aan wil/kan bieden. Gelukkig kan je tegenwoordig op het internet ongelooflijk veel informatie over de verschillende kredietverstrekkers vinden.

Kredietverstrekker vergelijken

Een kredietverstrekker is simpelweg de partij die het doorlopende krediet aan jou beschikbaar stelt. Hiervoor rekent de kredietverstrekker in ruil dus een bepaald percentage rente. In de praktijk zien we dat kredietverstrekkers aan strenge regels moeten voldoen. Het is voor hen dan ook niet (meer) mogelijk om een ieder aan een hoog doorlopend krediet te helpen. Nee, deze regels zorgen ervoor dat de gemiddelde burger niet meer zomaar in een financiële crisis terecht kan komen door een doorlopend krediet.

Maar, welke kredietverstrekker is nou het beste voor het afsluiten van een doorlopend krediet? Op die vraag valt simpelweg geen eenduidig antwoord te geven. Dit is namelijk allemaal afhankelijk van jouw situatie en de gewenste situatie. Bij het vergelijken van de kredietverstrekkers moet je dan ook op meerdere voorwaarden letten.

De eerste stap die je moet nemen, is om de verschillende doorlopende kredieten met elkaar te vergelijken. Bepaal voor jezelf hoe hoog je kredietlimiet moet worden en kijk bij de verschillende kredietverstrekkers of dat überhaupt mogelijk is. Is het mogelijk? Kijk dan naar de andere belangrijke voorwaarden, waaronder de rente en de looptijd.

Het uitkiezen van een kredietverstrekker is ongelooflijk belangrijk. Zoals eerder gezegd ga je namelijk een verplichting met hen aan. Je moet tenslotte het geleende bedrag terugbetalen, inclusief de rente. Het is dan ook belangrijk dat je een doorlopend krediet vindt dat volledig bij jou past.

Al met al kunnen we concluderen dat een doorlopend krediet bijzonder handig is. Wel moet je rekening houden met het feit dat je een verplichting aan gaat én daar dus ook rente over moet betalen.

500x500

Doorlopend krediet bedrijfskrediet.net

Banner 250x250

Banner 336x280

Santander consumenten krediet

Doorlopend krediet bedrijfskrediet.net

Cashcow Award Funding Circle 2018

Vragen over een bepaald soort lening, neem contact op!