Ferratum Review

Ben je op zoek naar een makkelijke manier om snel geld te lenen? Wil je hierbij niet met een BKR registratie te maken hebben? In dat geval kan het lonend zijn om eens bij Ferratum te kijken. Maar, is deze aanbieder betrouwbaar en wat je kan precies verwachten bij een dergelijke lening? Je leest het allemaal in deze review.

Informatie over Ferratum

Binnen de wereld van kredietverstrekkers valt een hoop onderscheid te maken. De verschillende kredietverstrekkers hanteren namelijk andere voorwaarden en leveren ook andere producten. Ferratum is op het gebied van minileningen absoluut één van de marktleiders.

Een minilening is een kortlopende lening met een bedrag tussen de € 100 en €1.500. Na het aanvragen van deze lening kan je het bedrag al binnen 24 uur op je rekening verwachten. Door de jaren heen is Ferratum uitgegroeid tot één van de grootste verstrekkers van dergelijke minileningen. Op het moment is Ferratum, onderdeel van Ferratum Group, in zo’n 23 landen actief.

Minilening bij Ferratum aanvragen

Heb je op zéér korte termijn een bepaald geldbedrag nodig? Ligt dit bedrag onder de € 1.500? In dat geval kan je op de deur kloppen bij Ferratum. Het aanvragen van een minilening bij Ferratum gaat bijzonder makkelijk. Binnen 5 minuten heb je de lening al aangevraagd; vervolgens krijg je binnen 24 uur uitsluitsel en eventueel direct het geld op je rekening.

Bij het aanvragen van een minilening moet je wel met enkele zaken rekening houden. Je moet namelijk woonachtig in Nederland zijn en je moet meerderjarig zijn. Het prettige, en daarbij ook gevaarlijke, van Ferratum is dat men geen kredietcheck doet. Je hoeft niet eens een vast inkomen te hebben voor het aanvragen van een minilening. Het gevaar ligt dan ook op de loer dat je teveel geld leent, terwijl je dit niet terug kunt betalen. Houd hier dan ook rekening mee. Hieronder kan je alle voorwaarden op een rijtje vinden:

Je moet in Nederland woonachtig zijn
Je moet meerderjarig (18 plus) zijn
Je moet een garantsteller hebben/aanschaffen
Je moet eerst een bedrag van 1 cent overmaken

Rentepercentage bij een mini lening

Bij het aanvragen van een minilening moet je ook rekening houden met de tarieven die gelden. Het welbekende gezegde ‘geld lenen kost geld’ komt ook bij de minileningen om de hoek kijken. Als je een bedrag van € 100 leent, kan je dit in een looptijd van 30 dagen terugbetalen. Indien dat het geval is, betaal je € 1,15 aan kosten. Je hebt daarbij namelijk te maken met een rentepercentage van 13,99%.

Looptijd van een minilening

Voor het snel geld lenen is Ferratum een ideale partij. Maar, houd wel rekening met de tarieven en de korte looptijd. De maximale looptijd bedraagt namelijk maar 62 dagen. Je moet dus het geleende geld, plus de rente, terug kunnen betalen in maximaal 62 dagen. Stel dat je € 1500 leent met een looptijd van 62 dagen. In dat geval betaal je ruim € 35,00 aan kosten. Dit betekent dat je binnen 62 dagen dus ruim €1.535 terug moet betalen aan Ferratum. Bij het aangaan van een minilening moet je wel een garantsteller hebben. Deze kan je zelf aanleveren, een vriend of familielid bijvoorbeeld, of je kunt via Ferratum Global Guarantee een externe garantsteller krijgen. Voor deze service wordt wel een extra bedrag gerekend.

De voordelen van Ferratum

Het aanvragen van een minilening gaat bijzonder snel
Je hebt niet te maken met een BKR registratie
Je hoeft geen documenten aan te leveren, met uitzondering van een identiteitsbewijs
Het geld staat binnen 24 uur op je rekening

Andere Leningen vergelijken

Vragen over een bepaald soort lening, neem contact op!