Persoonlijke lening

Heb je op korte termijn een bepaalde som geld nodig? In dat geval mag je blij zijn, maar moet je tegelijkertijd ook oppassen. Het is namelijk een feit dat je verschillende soorten kredieten bij een kredietverstrekker af kunt sluiten. Dat is bijzonder prettig, aangezien je daarmee alsnog aan je financiële verplichtingen kunt voldoen. Ook kan het daardoor mogelijk zijn om een keer iets leuks te doen met je kinderen. Maar, tegelijkertijd ga je ook een financiële verplichting aan. Je moet het geleende bedrag tenslotte ook een keer terugbetalen. Daarvoor rekent de kredietverstrekker uiteraard ook een stukje rente. Je betaalt dus altijd meer terug dan dat je in eerste instantie geleend hebt. Toch is het voor heel veel Nederlandse huishoudens prettig om een krediet af te sluiten.

Je hebt daarbij de keuze uit meerdere kredietsoorten. Eén van de soorten is een doorlopend krediet, waar we reeds alle informatie voor uiteen hebben gezet op een andere pagina. Op deze pagina willen we een andere vorm van kredietverstrekking bespreken: de persoonlijke lening. Heb jij enig idee wat een persoonlijke lening is? En weet je in welke situaties een persoonlijke lening absoluut handig van pas kan komen? In dit artikel vind je het antwoord op onder andere deze vragen.

Persoonlijke lening vergelijken

wat is een persoonlijke lening?

Bij het afsluiten van een krediet kom je online allerlei termen tegen. Een van de mogelijke varianten is dus een persoonlijke lening. Maar, wat is een persoonlijke lening exact?

Als je een persoonlijke lening afsluit, krijg je direct een gewenste hoeveelheid geld tot je beschikking. Dit geleende geld wordt door de kredietverstrekker namelijk direct op je bankrekening gestort. Het voordeel? Je kunt direct gebruik maken van dit geld.

Uiteraard moet je wel iedere maand een vast bedrag terugbetalen. Dit bedrag bestaat enerzijds uit de aflossing en anderzijds uit een stukje rente. Die rente is simpelweg het verdienmodel van de kredietverstrekker. Bij het afsluiten van een persoonlijke lening moet je dan ook goed op alle voorwaarden lezen. Daarover kan je straks meer lezen onder het kopje ‘de voorwaarden’.

Bij een persoonlijke lening is het niet meer mogelijk om afgelost geld opnieuw te lenen. Dat is wél mogelijk bij een doorlopend krediet. Dat is dan ook een belangrijk verschil tussen deze twee varianten van kredieten.

Een ander prettige bijkomstigheid bij een persoonlijke lening is dat de rente vast staat. Je weet vooraf dus altijd waar je aan toe bent. Je weet hoeveel geld je hebt gekregen en je weet hoeveel geld je terug moet betalen. Daarentegen ben je wel iets minder flexibel ten opzichte van een doorlopend krediet. Bij een doorlopend krediet kan je het reeds afgeloste bedrag wel weer opnieuw lenen. Het is aan jou om te bepalen welke vorm van krediet het beste aansluit op je wensen en behoeften.

In welke situaties wordt een persoonlijke lening zoal afgesloten? Onder meer voor het financieren van een verbouwing aan je huis. Als je deze persoonlijke lening namelijk aan een verbouwing of verbetering van je koopwoning uitgeeft, is de rente aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Dit levert je dus uiteindelijk ook weer een financieel voordeel op. Bij het afsluiten van een doorlopend krediet kan je niet van dit voordeel genieten.

Het is dan ook ontzettend belangrijk om een afweging te maken tussen een persoonlijke lening en een doorlopend krediet. Met bovenstaande informatie in je achterhoofd: naar welke variant van kredietverstrekking gaat jouw voorkeur?

De voorwaarden bij een persoonlijke lening

Bij het afsluiten van een persoonlijke lening moet je op meerdere voorwaarden goed letten. Deze voorwaarden hebben onder andere betrekking op de rente. Hoe hoog is de rentevoet die de kredietverstrekker vraagt? Bij het vergelijken van kredietverstrekkers bij een persoonlijke lening is het ook ontzettend belangrijk om op de rentevoet te letten. Je wilt uiteraard dat het rentepercentage zo laag mogelijk is. Maar, staar je niet alleen blind op het rentepercentage.

Andere voorwaarden zoals de looptijd zijn ook belangrijk. Uiteindelijk vormen alle voorwaarden tezamen het aanbod van de persoonlijke lening. Dan is het aan jou alleen nog de taak om te bepalen welke persoonlijke lening het beste op jouw wensen aansluit.

Vergeet daarbij ook niet om nadien te profiteren van mogelijke belastingvoordelen. Als jij het geld van de persoonlijke lening in je woning investeert, kan je profiteren van een rentevoordeel. De rente is op dat moment namelijk aftrekbaar voor je inkomstenbelasting. Let op: hierbij moet het gaan om een verbouwing of verbetering van je bestaande woonhuis.

Kredietverstrekker vergelijken

Zoals je ongetwijfeld al gezien hebt, is het aantal kredietverstrekkers behoorlijk groot. Je hebt dan ook de keus uit veel verschillende kredietverstrekkers. Een kredietverstrekker kan je in feite met een bank vergelijken. In veel gevallen is er dan ook een direct verband zichtbaar tussen een kredietverstrekker en een bank. Deze partijen werken vaak nauw samen of zijn onderdeel van elkaar.

Het is ontzettend belangrijk om de kredietverstrekkers goed met elkaar te vergelijken. Weeg alle voorwaarden tegen elkaar af en houd daarbij dus ook rekening met je exacte situatie. Heb je meer voordeel aan een lage rente? Of gaat je voorkeur uit naar een iets langere looptijd? Aan jou de keus.

Bij het vergelijken van de kredietverstrekkers is het aan te raden om alle voorwaarden mee te nemen. Alle voorwaarden tezamen vormen tenslotte de persoonlijke lening die je af gaat sluiten. Met deze persoonlijke lening ben je in staat om bijvoorbeeld een verbouwing in je huis te financieren of een noodzakelijk aankoop te verrichten.

Let bij het afsluiten van een persoonlijke lening wel altijd op de volgende zin: geld lenen kost geld. Het is nou eenmaal een feit dat je bij een persoonlijke lening meer terug moet betalen dan dat je in eerste instantie geleend hebt. Dat is het stukje rendement dat de kredietverstrekker weet te maken. Mocht je in een lastige financiële situatie zitten, is het dus de vraag of het handig is om een persoonlijke lening af te sluiten. Ook daarvoor kan je advies vragen bij de kredietverstrekkers. Zij hebben zich aan strenge wetgevingen te houden, waardoor ze het beste met jou voor moeten hebben.

500x500

Persoonlijke Lening bedrijfskrediet.net

Banner 250x250

Banner 336x280

Santander consumenten krediet

Persoonlijke Lening bedrijfskrediet.net

Cashcow Award Funding Circle 2018

Vragen over een bepaald soort lening, neem contact op!