Santander Review

Ben je op zoek naar mogelijkheden om een krediet te verkrijgen? In sommige situaties heb je op korte termijn een bepaalde som geld nodig. Denk hierbij aan een bedrag van bijvoorbeeld € 1500 of € 3000. Als je dergelijk geld wilt lenen, kan je het beste aankloppen bij een kredietverstrekker. Een welbekende kredietverstrekker is de Spaanse partij Santander. Ben je benieuwd naar deze kredietverstrekker? Lees hieronder onze onafhankelijke review.

Informatie over Santander

Santander is een van oorsprong Spaanse bank en is hedendaags één van de grootste banken van Europa. Het is dan ook een partij die ongelooflijk veel financiën verstrekt aan zowel bedrijven als aan particulieren. Op dit moment heeft Santander ruim 200.000 klanten in Nederland. Deze klanten nemen een uitgebreid aanbod van financiële diensten af, waaronder een persoonlijke lening of een krediet.

Zowel een persoonlijke lening als een krediet zijn bijzonder interessant bij Santander. Je krijgt van Santander een bepaald bedrag tot je beschikking. Bij een persoonlijke lening kan je dit bedrag in één keer opnemen, terwijl je bij een krediet dit bedrag op elk gewenst moment op kunt nemen. In ruil voor het verstrekken van een bepaalde hoeveelheid geld rekent Santander een bepaald rentebedrag.

Persoonlijke Lening

Het afsluiten van een persoonlijke lening van Santander is een simpel proces. Je kunt dit namelijk allemaal online regelen. Bij een persoonlijke lening moet het bedrag tussen de €1.500 en € 50.000 liggen. De hoogte van dit bedrag, de looptijd en je persoonlijke situatie bepalen uiteindelijk de rentevoet.

Het voordeel van een persoonlijke lening van Santander is het feit dat je met vaste maandbedragen, een vaste rente en een vaste looptijd tot 10 jaar hebt te maken. Hierdoor weet je waar je aan toe bent.

Rentepercentage bij een persoonlijke lening

Het rentepercentage bij een persoonlijke lening is afhankelijk van meerdere situaties. Als je €5.000 wilt lenen met een looptijd van 36 maanden bedraagt het rentepercentage 5,80%. Dit rentepercentage staat voor de looptijd van 36 maanden (3 jaar) vast. Je weet dus waar je aan toe bent. Je betaalt te allen tijde 5,8% aan rente.

Uitbetalingen bij een persoonlijke lening

Bij een persoonlijke lening van Santander kan je afgeloste bedragen niet opnieuw opnemen. De bedragen die je hebt afgelost, zijn dus niet wederom opneembaar.

Vanuit Santander wordt het bedrag beschikbaar gesteld op het moment dat je het nodig hebt. Sterker nog: na aanvragen van de persoonlijke lening staat het bedrag al binnen 2 werkdagen op je rekening.

Doorlopend Krediet

Wil je vaker de beschikking over een bepaalde som geld hebben? In dat geval kan je beter voor een doorlopend krediet kiezen. Je kunt bij Santander een dergelijk doorlopend krediet ook afsluiten. Het voordeel hiervan is dat je op elk gewenst moment een bedrag op kunt nemen.

Als je op een bepaald moment iets meer geld tot je beschikking hebt, kan je ook boetevrij extra aflossen. Met een doorlopend krediet van Santander ben je dus bijzonder flexibel.

Rentepercentage bij een doorlopend krediet

Uiteraard rekent Santander wel een bepaald rentepercentage voor het verstrekken van het doorlopende krediet. Bij een krediet van €5.000 betaal je € 9,1% aan rente. Hierbij is de looptijd vastgesteld op 91 maanden. Het rentepercentage is echter wel flexibel; gedurende de looptijd kan het rentepercentage stijgen of dalen.

Uitbetalingen bij een doorlopend krediet

Bij een doorlopend krediet van Santander kan je afgelost geld weer opnieuw opnemen. Hierdoor ben je bijzonder flexibel.

Met de Santander Card heb je in feite altijd de beschikking over het bedrag ter hoogte van het krediet. Het is hierbij uiteraard wel noodzakelijk dat je maandelijks een vast bedrag betaald in de vorm van een aflossing.

Voordelen Santander

Betrouwbare partij
Je bent bijzonder flexibel, met name bij een doorlopend krediet
Persoonlijke lening al vanaf € 1.500 aan te vragen
Rentevoet vanaf 5,8% per jaar
Uitgebreid pakket van financiële diensten (combineren van financiële diensten is dus mogelijk)

Leningen vergelijken

Vragen over een bepaald soort lening, neem contact op!