Zakelijke lening

Ben je ondernemer? Heb je op korte termijn een bepaald bedrag nodig? Dat kunnen we ons goed voorstellen. Er zijn namelijk meerdere situaties denkbaar waarin je de beschikking wenst te hebben over extra geld. Denk hierbij aan het vervangen van een kapotte machine of het inkopen van een nieuwe voorraad. Op wat voor manier kan je dan aan dat geld komen? Wellicht is het verstandig om eens naar een zakelijke lening te kijken. Met een zakelijke lening ben je namelijk niet alleen flexibel, maar je kunt ook nog eens razendsnel over je geld beschikken. Wat wens je nog meer?

Zakelijke lening aanbieders

Wat is een zakelijke lening?

We kunnen een zakelijke lening als volgt omschrijven: een zakelijke lening is een lening waarmee je in je bedrijf kunt investeren. In de wandelgangen wordt een zakelijke lening overigens ook vaak een zakelijke financiering of zakelijk krediet genoemd. De hoogte van het bedrag bij een zakelijke lening is afhankelijk van je wensen. Uiteraard moet de hoogte van dit bedrag wel passend zijn bij het soort onderneming dat je hebt. Als jij € 2000 omzet per maand draait, kan je moeilijk een zakelijke lening van € 500.000 afsluiten.

Mogelijkheden zakelijke lening

Als je op zoek naar een zakelijke lening bent, heb je meerdere mogelijkheden. Je kunt allereerst je bank benaderen. Wellicht dat zij mogelijkheden hebben om een zakelijke lening te verstrekken. In de praktijk merken we echter vaak dat de banken hier terughoudend in zijn. Dat is met name het geval als je een startende ondernemer bent. In dat geval is het simpelweg bijzonder lastig om een zakelijke lening te krijgen.

Je kunt echter ook bij een (online) kredietverstrekker een zakelijke lening afsluiten. Er zijn vele kredietverstrekkers die jou maar al te graag een bepaald bedrag uitlenen. In ruil daarvoor vragen ze een stukje rente; daar is hun hele verdienmodel op gebaseerd. Je kunt het geld van een kredietverstrekker echter direct gebruiken. Je kunt dus direct een kapotte machine vervangen om een nieuwe voorraad inslaan. Je bent dus flexibel en kunt razendsnel in actie komen. Daarbij is het uiteraard wel aan te raden om op de voorwaarden van de zakelijke lening te letten.

Voorwaarden zakelijke lening

Bij een zakelijke lening heb je altijd met voorwaarden te maken. Belangrijke voorbeelden van de voorwaarden zijn onder andere de rente, de looptijd en een mogelijk onderpand. De belangrijkste tip die wij hier over hebben, is als volgt: vergelijk altijd alle kredietverstrekkers zeer grondig met elkaar. Op die manier kan je namelijk de beste keuze maken en een zakelijke lening afsluiten die bij jouw situatie past.

Over het algemeen worden sowieso de volgende eisen gesteld bij het afsluiten van een zakelijke lening:

Je bedrijf moet ingeschreven zijn bij de KVK
Je moet een BTW nummer hebben
Je moet bankafschriften van de laatste maanden voor kunnen leggen
Je moet een bedrijfsplan kunnen presenteren
Je moet de jaarcijfers van je bedrijf voor kunnen leggen.

Vergelijk bij alle kredietverstrekkers dus met name het rentepercentage en de looptijd. Dat zijn in feite de twee belangrijkste voorwaarden. Als jij aan bovenstaande eisen voldoet, is het afsluiten van een zakelijke lening voorderest een snelle aangelegenheid.

500x500

Zakelijke Lening bedrijfskrediet.net

Banner 250x250

Banner 336x280

Santander consumenten krediet

Zakelijke Lening bedrijfskrediet.net

Cashcow Award Funding Circle 2018

Vragen over een bepaald soort lening, neem contact op!